Χρήστος Ν. Μπακογιάννης, Αγγειοχειρουργός Ο ΑγγειοχειρουργόςΑγγειοχειρουργός - Αγγειοχειρουργική


Ο αγγειοχειρουργός αντιμετωπίζει παθήσεις, πολλές από τις οποίες είναι απειλητικές για την ζωή, όπως ανευρύσματα κοιλιακής αορτής, σπλαχνικών και περιφερειακών αγγείων, τη στένωση των καρωτίδων, την περιφερειακή αποφρακτική αρτηριοπάθεια, χαρακτηριστικό της οποίας είναι στα πρώτα στάδια η διαλείπουσα χωλότητα, την οξεία ισχαιμία των άκρων, την εν τω βάθει φλεβική θρόμβωση, την επιπολής φλεβική θρόμβωση, τη φλεβική ανεπάρκεια των κάτω άκρων γνωστή ως κιρσοί, το διαβητικό πόδι και άλλες παθήσεις του κυκλοφορικού συστήματος.

Η αγγειοχειρουργική γεννήθηκε από τη γενική χειρουργική και την καρδιοχειρουργική. Περιλαμβάνει τη θεραπεία των παθήσεων όλων των αγγείων του σώματος εξαιρουμένων των στεφανιαίων αγγείων και αυτών του ενδοκρανιακού αγγειακού συστήματος.Κάποιες παθήσεις του αγγειακού συστήματος αντιμετωπίζονται με τεχνικές ανοιχτής και ενδαγγειακής χειρουργικής ενώ άλλες με συντηρητική θεραπευτική αγωγή.

Ο αγγειοχειρουργός βοηθά τους ασθενείς με αγγειακά προβλήματα να καταλάβουν την πάθησή τους και όλες τις θεραπευτικές επιλογές. Εν ολίγοις, εκτός των χειρουργικών επεμβάσεων που αναλαμβάνει, παρακολουθεί και θεραπεύει αρκετούς ασθενείς που δεν χρειάζονται χειρουργική επέμβαση.Ο αγγειοχειρουργός ενδεχομένως να σας παρακολουθεί για δεκαετίες, καθώς η αγγειακή νόσος μπορεί να είναι μακροχρόνια πάθηση. Εάν είστε σε κατηγορία υψηλού κινδύνου: καπνιστής, διαβητικός, υψηλή αρτηριακή πίεση, υπερλιπιδαιμία είστε υποψήφιος για αγγειοχειρουργική εκτίμηση.

❋ Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι σχεδιασμένο κυρίως για χρήση από εξειδικευμένους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο των συμβουλών ενός κατάλληλα καταρτισμένου και εξουσιοδοτημένου ιατρού ή άλλου επαγγελματία υγείας. Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο. Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ πρέπει να θεωρείται ότι προσφέρουν ιατρική συμβουλή.

Copyright © 2021-2022, Χρήστος Ν. Μπακογιάννης, Αγγειοχειρουργός ::: κατασκευή ιστοσελίδαςMy Internet :::

Πληροφορίες ιδιωτικότητας.

Χρήση cookies και συναφών τεχνολογιών για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.

Επιλογές


Διαγραφή

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΛΩΝ

Περισσότερα για Όρους Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου