Χρήστος Ν. Μπακογιάννης, Αγγειοχειρουργός Σύνδρομο Υποκλοπής ΥποκλειδίουΣύνδρομο Υποκλοπής Υποκλειδίου


Το σύνδρομο υποκλοπής υποκλειδίου χαρακτηρίζεται από αναστροφή της ροής του αίματος στην σπονδυλική αρτηρία λόγω μιας κεντρικής στένωσης ή απόφραξης στην υποκλείδιο αρτηρία και περιλαμβάνει ένα σύνολο συμπτωμάτων και σημείων. Ουσιαστικά υποκλέπτεται αίμα απο την εγκεφαλική κυκλοφορία μέσω της σπονδυλικής αρτηρίας για την αιμάτωση του άνω άκρου, καθώς αυτή δεν είναι εφικτή λόγω στένωσης ή απόφραξης της υποκλειδίου αρτηρίας.
Τα συμτπωματα κόπωσης του άνω άκρου κατά την άσκηση είναι συχνότερα συγκριτικά με τα νευρολογικά σημεία. Συνήθως η αναστροφή της ροής του αίματος στην σπονδυλική αρτηρία, είναι ασυμπτωματική και ανευρίσκεται σε τυχαίο απεικονιστικό έλεγχο.
Όταν απαιτείται, θεραπεία αποτελεί η καρωτιδο - υποκλείδιο παράκαμψη, μετάθεση της υποκλειδίου αρτηρίας στην ομόπλευρη κοινή καρωτίδα ή η αγγειοπλαστική της υποκλείδιου αρτηρίας.

❋ Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι σχεδιασμένο κυρίως για χρήση από εξειδικευμένους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο των συμβουλών ενός κατάλληλα καταρτισμένου και εξουσιοδοτημένου ιατρού ή άλλου επαγγελματία υγείας. Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο. Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ πρέπει να θεωρείται ότι προσφέρουν ιατρική συμβουλή.

Copyright © 2021-2022, Χρήστος Ν. Μπακογιάννης, Αγγειοχειρουργός ::: κατασκευή ιστοσελίδαςMy Internet :::

Πληροφορίες ιδιωτικότητας.

Χρήση cookies και συναφών τεχνολογιών για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.

Επιλογές


Διαγραφή

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΛΩΝ

Περισσότερα για Όρους Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου