Χρήστος Ν. Μπακογιάννης, Αγγειοχειρουργός ΕυρυαγγείεςΕυρυαγγείες


Τι είναι οι ευρυαγγείες;


Οι ευρυαγγείες είναι συχνές, μοιάζουν με ιστό αράχνης, έχουν μπλε, κόκκινο ή μοβ χρώμα. Αναφέρονται επίσης και ως «αραχνοειδείς φλέβες» ή «σπασμένα αγγεία». Οι ευρυαγγείες αποτελούν αισθητικό πρόβλημα και δεν απειλούν την υγεία του ατόμου ωστόσο μπορεί να είναι μια πρώτη ένδειξη αυξημένης φλεβικής πίεσης στα κάτω άκρα. Συνήθως, οι ευρυαγγείες αναπτύσσονται στα πόδια, αν και ορισμένοι ασθενείς εμφανίζουν ευρυαγγείες στο πρόσωπο ή τα χέρια. Τέλος, σπανίως προκαλούν συμπτώματα όπως αίσθημα βάρους, κάψιμο ή κνησμό.


Αίτια και διάγνωση ευρυαγγειών

Τα αίτια εμφάνισης των ευρυαγγειών είναι η κληρονομικότητα αλλά και παράγοντες που προκαλούν αυξημένη φλεβική πίεση στα κάτω άκρα όπως η εγκυμοσύνη, η παχυσαρκία, το αυξημένο σωματικό βάρος, η παρατεταμένη ορθοστασία.
Η διάγνωση των ευρυαγγειών γίνεται επισκοπικά καθώς είναι εύκολα ορατές, ωστόσο είναι απαραίτητο να διενεργηθεί και υπερηχογράφημα φλεβών για να διαπιστωθεί αν συνηπάρχει φλεβική ανεπάρκεια.

Πώς αντιμετωπίζονται οι ευρυαγγείες;

Η θεραπεία για τις ευρυαγγείες εξαρτάται από τη θέση τους και το μέγεθος τους. Η θεραπεία με λέιζερ που χρησιμοποιεί έντονο παλμικό φως προορίζεται συνήθως για τις πολύ μικρές ευρυαγγείες. Η συντριπτική πλειονότητα των ευρυαγγειών αντιμετωπίζεται με σκληροθεραπεία.

Θεραπεία ευρυαγγειών με λέιζερ
Θεραπεία ευρυαγγειών με σκληροθεραπεία

❋ Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι σχεδιασμένο κυρίως για χρήση από εξειδικευμένους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο των συμβουλών ενός κατάλληλα καταρτισμένου και εξουσιοδοτημένου ιατρού ή άλλου επαγγελματία υγείας. Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο. Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ πρέπει να θεωρείται ότι προσφέρουν ιατρική συμβουλή.

Copyright © 2021-2022, Χρήστος Ν. Μπακογιάννης, Αγγειοχειρουργός ::: κατασκευή ιστοσελίδαςMy Internet :::

Πληροφορίες ιδιωτικότητας.

Χρήση cookies και συναφών τεχνολογιών για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.

Επιλογές


Διαγραφή

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΛΩΝ

Περισσότερα για Όρους Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου