Χρήστος Ν. Μπακογιάννης, Αγγειοχειρουργός Προληπτικός Έλεγχος - Ανεύρυσμα Κοιλιακής ΑορτήςΠροληπτικός Έλεγχος – Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής


Το ανδρικό φύλο σε συνδυασμό με το κάπνισμα αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης ανευρύσματος κοιλιακής αορτής.


Οι άνδρες ηλικίας 65 έως 75 ετών πρώην ή νυν καπνιστές πρέπει να κάνουν σίγουρα μια φορά έλεγχο με υπερηχογράφημα κοιλίας για πιθανή ύπαρξη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής.

Για τους άνδρες ηλικίας 65 έως 75 ετών που δεν έχουν καπνίσει ποτέ, ο αγγειοχειρουργός θα αποφασίσει την ανάγκη διενέργειας κοιλιακού υπερηχογραφήματος με βάση άλλους παράγοντες κινδύνου, όπως το οικογενειακό ιστορικό ανευρύσματος.

Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να καθοριστεί εάν οι γυναίκες ηλικίας 65 έως 75 ετών που κάπνιζαν ή έχουν οικογενειακό ιστορικό ανευρύσματος κοιλιακής αορτής χρειάζονται προληπτικό έλεγχο.

Οι γυναίκες που δεν έχουν καπνίσει ποτέ και δεν έχουν οικογενειακό ιστορικό δεν είναι απαραίτητο να υποβληθούν σε προληπτικό έλεγχο για την ανεύρεση ανευρύσματος κοιλιακής αορτής.


❋ Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι σχεδιασμένο κυρίως για χρήση από εξειδικευμένους ιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο των συμβουλών ενός κατάλληλα καταρτισμένου και εξουσιοδοτημένου ιατρού ή άλλου επαγγελματία υγείας. Οι πληροφορίες που παρέχονται εδώ είναι για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς και μόνο. Σε καμία περίπτωση ΔΕΝ πρέπει να θεωρείται ότι προσφέρουν ιατρική συμβουλή.

Copyright © 2021-2022, Χρήστος Ν. Μπακογιάννης, Αγγειοχειρουργός ::: κατασκευή ιστοσελίδαςMy Internet :::

Πληροφορίες ιδιωτικότητας.

Χρήση cookies και συναφών τεχνολογιών για καλύτερη εμπειρία πλοήγησης.

Επιλογές


Διαγραφή

ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗ ΟΛΩΝ

Περισσότερα για Όρους Χρήσης & Πολιτική Απορρήτου